fL advocaten heeft als doel rechtsbijstand voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken en te houden en hanteert daarbij faire tarieven.

Wij zijn gespecialiseerd in:
ondernemingsrecht
contractenrecht
familierecht

Conflicten lossen wij bij voorkeur gezamenlijk met de klant en alle andere partijen op. Tenslotte levert een oplossing die partijen zelf hebben kunnen bereiken pas echt een win-win situatie op. En als het echt niet anders kan, staan wij onze klanten natuurlijk bij in een procedure bij de rechter.

ONS TEAM


Esmee Gilsing

Esmée Gilsing

Advocaat

Als advocaat staat het belang van “mijn” cliënt voorop. Door de brede ervaring in de mediationpraktijk merk ik dat het mij vaak lukt om de andere partij in het overleg en de oplossingen vroegtijdig te betrekken. Dat voorkomt “gedoe bij de rechter” (en scheelt ook kosten). Mocht een gezamenlijke oplossing niet gevonden worden, dan blijft de gang naar de rechter mogelijk, om zo altijd tot een einde van het geschil proberen te komen.

Mijn mediation richt zich vooral op complexe scheidingen qua alimentatievraagstukken, ouderschapsproblemen en ondernemersvraagstukken.

Daarbij voel ik mij gesteund door de kennis van de notaris/mediator en de juristen van facily LAW. Daar waar ik wil kunnen sparren kan ik eigenlijk altijd terecht bij mijn mede mediators en bij de juristen van facily LAW. Samen kunnen we iedere cliënt bedienen. En dat is een fijn gevoel.

Esmée Gilsing heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht, waaronder:
    • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen;
    • Jeugdbeschermingsrecht;
    • Mediation;
    • Ouderschap en erkenning.

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Esmee Gilsing

Jan Spanjaard

Jan Spanjaard

Advocaat

“De oplossing van ieder probleem begint met luisteren. Wat drijft de ander en waar zit de werkelijke pijn?”, is mijn vaste benadering. Ik ben sinds 2004 advocaat, aanvankelijk bij een top 50 kantoor in het Groene Hart en sinds 1 juli 2019 bij fL advocaten. In de advocatuur heb ik een stijl ontwikkeld, die oog heeft voor juridische diepgang en een pragmatische oplossing in iedere zaak.

Naast advocaat ben ik een veelgevraagd docent voor opleidingsinstututen en werk ik als honorair universitair docent aan de Universiteit Utrecht, waar ik lesgeef over het commerciële contractenrecht. Ook publiceer ik veel in de juridische vaktijdschriften en ben ik onder meer redacteur van het vaktijdschrift Contracteren, vast medewerker van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en Handelspraktijken en bewerker van de toonaangevende Groene Serie Verbintenissenrecht (de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek over de Dienstenrichtlijn) en Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht (de internationale regeling over de bevoegdheid van rechters).

Mijn wetenschappelijke achtergrond stelt mij in staat in adviezen en procedures snel tot de kern te komen en doeltreffend te adviseren. Ik ben gespecialiseerd in het contractenrecht in de breedste zin van het woord, van commerciële samenwerkingen tot consumentenkoop en van huurrecht tot de aankoop van vastgoed. Bij de Orde van Advocaten sta ik geregistreerd onder de rechtsgebieden verbintenissenrecht, agentuur en distributie.

Jan Spanjaard

Advocaat
mail Jan

Secretariaat

Secretariaat

Secretariaat

Het secretariaat van facily LAW ondersteunt de advocaat-franchisenemers van fL advocaten. Het secretariaat bewaakt de termijnen en zorgt ervoor dat alles tijdig de deur uit gaat. Daarbij verricht het secretariaat diverse dossierwerkzaamheden en worden de inkomende en uitgaande correspondentie en telefonie afgewikkeld.

Het secretariaat zorgt ervoor dat de advocaten worden ondersteund en ontlast op allerlei gebieden.

Werkzaam bij het secretariaat zijn:

Leila Mohamed

“Na het behalen van mijn MBO diploma Juridisch administratief dienstverlening en mijn HBO propedeuse SJD, ben ik op dit moment bezig met de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afstudeerrichting die ik volg is Nederlands Recht.

Naast mijn studie ben ik werkzaam als juridisch secretaresse bij facily LAW, waar ik met plezier werkervaring mag opdoen en mijn kennis kan verbreden. Hiervoor heb ik een aantal jaren werkervaring opgedaan als administratief medewerker bij een bewindvoerderskantoor.”

Tara Meekel

“Ik heb bij Schoevers de opleiding HBO Officemanagement gedaan. Hierna ben ik naar de Hogeschool van Amsterdam gegaan en heb ik mijn propedeuse gehaald van de opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. In september 2023 ben ik begonnen met de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 2023 ben ik werkzaam als juridisch secretaresse bij facily LAW, wat ik als een plezierige en leerzame tijd ervaar. Hiervoor heb ik gewerkt als receptioniste bij een interieurwinkel.”

Secretariaat

Secretariaat
mail het secretariaat

facily LAW juristen

Juristen

Klik HIER om naar onze collega’s bij facily LAW juristen te gaan.

facily LAW mediation

Mediators

Klik HIER om naar onze collega’s bij facily LAW mediation te gaan.

Sterke juridische dienstverlening voor ondernemers en particulieren

fL advocaten is in 2019 door Jan Spanjaard opgericht als zuster-organisatie van facily LAW juristen & mediators, dat in 2016 door Roy Odekerken (jurist en registermediator) is opgericht. Het team van fL advocaten is servicegericht met veel ervaring in het ondernemingsrecht en contractenrecht. Voor de rechtsgebieden die niet in ons dienstenpakket zitten, heeft fL advocaten collega’s waarop zij kunnen terugvallen. Onze klanten, ondernemers en particulieren, kunnen dus rekenen op een professioneel team die hen bijstaat in het voorkomen van juridische problemen. Onze specialisten hebben immers jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en begrijpen maar al te goed wat van een onderneming in een complexe samenleving gevraagd wordt.

Dat geldt ook voor onze particuliere klanten, die met de veranderende wet- en regelgeving vaak door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Ons team staat deze klanten bij in het zoeken naar passende oplossingen.

Wij zijn van mening dat conflicten beter in goede samenspraak opgelost kunnen worden. Wij zijn dan ook overtuigd van de kracht van bemiddeling. Soms is het niet mogelijk een procedure te voorkomen. Ook in dat geval kunnen onze klanten rekenen op de juiste ondersteuning. fL advocaten heeft ruime ervaring in het procederen.

 

Onze visie

Nederland, het land van de (veranderende) wet- en regelgeving. Ondernemers en particulieren komen steeds vaker terecht in juridische discussies en procedures. Doordat de overheid zich terugtrekt, moeten mensen en bedrijven steeds meer zelf gaan betalen om voor hun recht op te kunnen komen. Een kritische blik op mogelijkheden om juridische kosten te beperken, wordt hiermee steeds dwingender. Maar dat mag nooit ten kosten gaan van jouw recht.

In onze visie moet iedereen dan ook kunnen rekenen op de ondersteuning die zij nodig hebben. fL advocaten faciliteert haar klanten dan ook om de balans te vinden zonder het belang van de klant, zowel financieel als ook uit het oogpunt van je recht, uit het oog te verliezen.

Ethische principes binnen fL advocaten

Binnen fL advocaten hebben wij ethische principes gedefinieerd die leidend zijn in onze dagelijkse activiteiten. Loyaliteit, respect voor mensen, transparantie en zakelijke integriteit zijn deze ethische principes.

Loyaliteit
Loyaliteit is een van de hoekstenen van de activiteiten binnen fL advocaten. Onze dienstverlening naar onze klanten, de samenwerking met onze collega’s en aandeelhouders is gebaseerd op eerlijke, open relaties.

Respect voor mensen
Interactie met mensen, zoals onze klanten en ook onze collega’s, vormt de kern van ons bedrijf. fL advocaten  behandelt iedereen gelijk, ongeacht ras, afkomst, leeftijd, geslacht, geloof, religie of levensstijl. Verbetering van de kwaliteit van leven betekent dat iedereen respect, waardigheid en aandacht toont.

Transparantie
Als onderdeel van de ethische principes achten wij transparantie binnen fL advocaten het fundament onder onze bedrijfsvoering. Naar onze cliënten en onze collega’s betrachten wij volledige transparantie over wat we doen en waarom.

Zakelijke integriteit
Binnen fL advocaten tolereren wij geen enkele praktijk die niet voortkomt uit eerlijkheid, integriteit en transparantie. Corrupte en oneerlijke praktijken worden door fL advocaten resoluut afgewezen en medewerking daaraan wordt zonder meer geweigerd. We communiceren onze positie duidelijk aan onze cliënten en collega’s en verwachten van hen dat ze dit principe delen.

AVG-coördinator van ons kantoor: Roy Odekerken
Klachtencoördinator van ons kantoor: Timo van Steenis
WWFT-coördinator van ons kantoor: Jean-Paul Buijs

Let op! U verlaat de site fL advocaten! X Doorgaan